Projektarkiv

2009-2013

 • Projektpalatset

  Vi har utvecklat och står bakom denna webbtjänst för projektsamordning som är idealiskt för sköta projekt där deltagarna är geografiskt utspridda. Programvaran är baserad på Feng Office. Vi fortsätter att löpande arbeta med att utveckla och förbättra tjänsten.

  December 2010 - ...

 • www.putsoplatt.se

  Total nyrenovering av Puts & Plattsättnings webbplats. Det enda som togs med var den bakomliggande projektdatabasen. Förrutom modern stilren design, så är den kopplad till en CMS som gör att hela webbplatsen är lättskött. Kärnan är projekten som är automatiskt kopplade till tjänster. Alla projekt har kartpositioner, och för varje projekt så finns en automatiserad lista på liknande projekt (ungefär som YouTube). Webbplatsen är också anpassad för mobiler och handdatorer.

  Sep - okt 2010

 • Sim Lean 2.0 (webbspel)

  Sim Lean 1.0 fick andra pris som Årets Innovation 2007 och rönte både nationellt och internationellt intresse. Nu arbetar vi för fullt med att bygga vidare på den tidigare framgången och utvecklar ett nytt spel som tar upp ytterligare en rad aspekter inom Lean-filosofin på ett pedagogiskt sätt. Sim Lean 2.0 skall finnas på en rad olika spårk och bland annat användas vid undervisning på Chalmers tekniska högskola, samt på sikt även vid flera utländska universitet.

  Aug 2009 - Maj 2010

 • IAARC Publikationsdatabas

  Utveckling av en publikationsdatabas för IAARC, med bakomliggande vertyg för administration och publikt gränssnitt för bläddring och sökning. Anpassad för Google Scholar.

  April 2010

 • Frog.se - Ny webbplats

  Stor omarbetning av webbplatsen. Ny plattform där i princip allt går att sköta via en CMS. Webbsidan är anpassad för mobiltelefoner och utskrift.

  Februari - mars 2010

 • www.fasadex.se (Ny design)

  Implementering av ny design och lite nya finesser.

  Maj - juni 2009

 • www.fms-ab.se (Ny design)

  Framtagning av en ny design för Frog Marine Service AB, baserad på den nya ägaren MarCon-Gruppens tema. Rätt omfattande ändringar på många undersidor både i stil och innehåll.

  Mars 2013

 • www.opdgroup.eu

  ØPD Group, ett av Skandinaviens ledande marina anläggnings- och dykeriföretag, etablerar sig i Sverige. De behövde en fullt utvecklad webbplats snabbt, och efter 3-4 dagar intensivt arbete så var den klar. Vi gjorde en adaptiv och responsiv design, som fungerar för mobiltelefoner och surfplattor liksom stora skärmar. Hela webbplatsen är fullt administrerbar av kunden, och innehåller databaser för projekt, utrustning och kompetenser.

  Februari 2013

 • Spef ny webbplats

  SPEFs webbplats är ny och modern. Webbplatsen är mobilanpassad och byggd i HTML 5 och CSS 3.

  Oktober 2012 - Januari 2013

 • Worion webbplats

  Worions webbplats är uppbyggd så de själva kan underhålla innehållet och lägga till undersidor efter behov.

  Oktober 2012

 • App "Farligt avfall"

  2004 tog Sveriges byggindustrier fram handboken Farligt avfall för att ge tydlig vägledning vid hantering och borttransport av farligt avfall enligt gällande miljölagstiftning. När det var dags för en uppdatering av handboken inför 2012 beslutades att den skulle utformas som en app, ett uppdrag som gick till Profundis. Handboken utvecklades i grunden som en webbapplikation och fungerar för samtliga smartphones, men därtill producerades även applikationer specifikt för iPhone och Android. Farligt avfall bör enligt rekommendation finnas på varje bygge och arbetsplats som en del av miljö- och kvalitetsarbetet

  Juni 2012 - juni 2013

 • Sim Lean 2.1 - Nytt projekt (spelnivå)

  Omfattande omskrivning av 3d-motorn, byggd på Away3D, och en mängd optimeringar, buggfixar och nya finesser. Sedan lade vi till den tredje spelnivån, ett stort kontorskomplex, baserat på Skandiahuset/Gångaren 11 i Stockholm. Det involverar att göra ritningar, 3d-modeller, texturer och animationer för byggnaden. Projektet (i spelet) består av flera tusen arbetsmoment som alla har beroenden och ska visualiseras. Vi behövde också optimera den underliggande simulatorn för att den skulle klara av den nya nivån.

  Mars-Juli 2012

 • Rstudio ny webbplats

  Rstudio är ett arkitektkontor med specialkompetens inom handel och stadsutveckling. De hör till landets främsta formgivare av regionala köpcentrum, men är även internationellt verksamma med projekt runtom i Europa, Afrika och Sydamerika. Webbplatsen är uppbyggd så att Rstudio själva kan underhålla innehållet och lägga till undersidor efter behov och på flera olika språk. Rstudio önskade ha en webbplats som sticker ut och design och funktion har arbetats fram i samarbete mellan Profundis, Rstudio och varumärkesbyggaren Jonas Wangsten på DekoFunk. Resultatet blev bland annat att innehållet är dynamiskt och anpassar sig efter besökarens skärmstorlek, ett fokus på bilder som illustrerar Rstudios kompetens, samt mjuka övergångar mellan undersidor och mellan bilder.

  Februari-juli 2012

 • App "Chronox Tidrapportering"

  Mobilappen för vårt tidrapporteringssystem, Chronox. Utvecklad för iPhone och Android med hjälp av jQuery Mobile. Med appen kan man rapportera sin tid praktiskt med hjälp av "Snabbrapportering" men även se äldre rapporter och gå in och ändra och skicka in aktuella rapporter.

  April - maj 2012

 • www.gestalt.se (Ny webbplats)

  Gestalt hade tidigare en webbplats byggd i Flash, vilket bland annat orsakade problem i äldre versioner av iPad som saknade stöd för swf-formatet. De var emellertid nöjda med webbplatsens design och effekter och bad oss därför konvertera den till en allmänt fungerande version byggd med hjälp av HTML5, CSS3 och JavaScript.

  I samband med att vi byggde om webbplatsen flyttades den även till en WordPress-plattform för att underlätta Gestalts möjligheter att själva underhålla innehållet.

  April - maj 2012

 • App "Rivarna"

  Med denna app som vi gjorde för Riv och saneringsentreprenörerna kan man enkelt slå upp kontaktuppgifter till styrelsen och medlemmarna från norr till söder, spara ner dom direkt till mobilen och få vägbeskrivning till adressen på google maps med en enkel knapptryckning. Kalender med kommande aktiviteter som lagts upp på föreningens hemsida, som man kan lägga till i mobilens egen kalender.

  April 2012

 • Turebergs simklubb ny design

  På Turebergs simklubbs webbplats gjorde vi en ny design.

  April 2012

 • Waves4power Ny webbplats

  Waves4Power är ett internationellt företag med starka svenska intressen som utvecklar och säljer vågkraftverk. Deras vågkraftssystem WaveEL har banat väg för en mer miljövänlig energiproduktion och väckte intresse på många . Utvecklingen går snabbt och Waves4Power var i detta inledande steg i behov av en webbplats för att presentera sina lösningar och fortlöpande kommunicera nyheter. Då företaget befinner sig i en expansiv och positiv utveckling finns det behov av att i nästa steg bygga ut webbplatsen ytterligare med bland annat stöd för fler språk för att nå ut till intressenter på en internationell marknad.

  Mars 2012

 • Subsea Ny webbplats

  SubSea Åland är ett familjeföretag som utför specialuppdrag runtom på Östersjön med hjälp av både isbrytare och bogserbåtar. Till följd av att verksamheten drivs internationellt är webbplatsen upplagd på svenska, finska och engelska. Den bygger på en plattform som gör det möjligt för SubSea att själva uppdatera alla underliggande sidor, däribland en sektion för utrustning som företaget har till försäljning eller uthyrning.

  December 2011 - Februari 2012

 • App "HiB" - Håltagningsentreprenörerna

  App för iPhone och Android som vi gjort för Håltagningsentrerenörerna inom Sveriges Byggindustrier. Man kan enkelt slå upp kontaktuppgifter till styrelsen och medlemmarna från norr till söder, spara ner dom direkt till mobilen och få vägbeskrivning till adressen på Google Maps med en enkel knapptryckning. Det finns en Kalender med aktiviteter (synkade från webbplatsen), som man kan lägga till i mobilens egen kalender.

  Oktober 2011

 • www.blueorbis.se

  Ny webbplats. Implementering av design och innehåll. Vi gjorde även ett skräddarsytt animerat intro för förstabesökare.

  Oktober 2011

 • www.hyrex.org (Matrikel)

  Radikalt ny lista över föreningens medlemsföretag. Meningen är att göra så att besökare lätt kan hitta uthyrningsföretag i sin närhet med rätt sortiment. Utöver att bygga ut listan med logotyp och mer information, så finns det tre sökfilter (fritext, sortiment, karta) som kan kombineras. Fullt AJAX-stöd (sidan uppdateras i realtid, utan omladdning).

  Augusti 2011

 • www.hyrse.se (Ny design)

  Framtagning av en ny, lite modernare, design och implementering.

  Juni 2011

 • Chronox tidrapportering

  Chronox tidrapportering är en egenutvecklad tjänst hos oss på Profundis. Chronox är ett modernt webbaserat tidrapporteringssystem för att undvika pappershantering och få en bra översikt över era anställdas inrapporterade tid. Chronox är utvecklat med ledorden enkelhet och användarvänlighet.

  Maj 2011 - ...

 • App "SPEF"

  Vi har utvecklat denna mobilapplikation för Spef´s organisation. Applikationen är utvecklad för både android och iphone.

  April-Maj 2011

 • www.gfpab.se

  En helt ny webbplats för Göteborgs Fasadputs. Hela webbplatsen är kopplad till ett CMS som gör att det är lätt att sköta allt innehåll. Kärnan är projekten som är automatiskt kopplade till tjänster. Alla projekt har kartpositioner, och för varje projekt så finns en automatiserad lista på liknande projekt (ungefär som YouTube). Webbplatsen är också anpassad för mobiltelefoner och surfplattor.

  Mars 2011

 • www.gbgbf.se (Ny design)

  Framtagning och implementering av ny design. Vissa mindre ändringar i innehållet och skydd för e-postadresser.

  Maj 2009

 • www.murma.se (Ny design)

  Framtagning och implementering av ny design samt smärre strukturella förändringar med målsättningen att underlätta navigationen på hemsidan.

  Mars 2009

 • www.frog.se (Ny design... igen)

  Implementering av ny design. En del ny funktionalitet, bland annat algoritmer för ta fram Liknande projekt-listor. Även denna gång är det våra vänner på SCP som stått för grunddesignen.

  Oktober 2008 - februari 2009

 • Standardisering: www.fasadex.se

  Standardisering av webbplatsen. Vi tog bort ramar (frameset) och använde XHTML 1.0 Strict och CSS, vilket resulterar i en betydligt mer sökmotorvänlig och tillgänglig webbplats. Dessutom enklare att sköta och uppdatera.

  Februari 2009

2007-2008

 • Sim Lean 1.2 (webbspel)

  En uppdaterad version av spelet. Den huvudsakliga förbättring var kring hiscore-systemet, där vi delade upp den i Senaste 30 dagarna och Genom alla tider, samt möjlighet för spelarna att skapa grupper och tävla mot varandra. Även en del små förbättringar i grafiken och beteendet.

  Juli - augusti 2008

 • www.haltagarna.org (Ny design)

  Implementering av ny design och lite småändringar.

  Februari - mars 2008

 • www.dib.nu (Ny design)

  Implementering av ny design och lite småändringar för denna organisation för dykföretag.

  Februari 2008

 • www.murma.se/putskalkyl

  Ett webbaserat beräkningsprogram, Putskalkyl, för Murma Byggmaterial. Programmet beräknar materialåtgång för olika produkter och ändamål. Vi använder AJAX ovanpå en serverbaserad grund för att ha maximal användarvänlighet men samtidigt stöd för alla webbläsare.

  Februari 2008

 • www.tbs-scaff.com - Bokningssystem

  Webbaserat bokningssystem. Kunder kan boka tjänster på webbsidan, och TBS har ett webbaserat system för att hålla koll på bokningarna.

  February 2008

 • www.frog.se (Ny design)

  Implementering av ny design och nytt innehåll till följd av företagets nya profil. Koncept och design av våra vänner på SCP.

  Oktober - novermber 2007

 • www.murma.se

  Förrutom ett litet ansiktslyft och standardisering av webbplatsen, så handlade det mest om att helt göra om upplägget på produktsektionen.

  Mars - maj 2007

 • Sim Lean 1.0 (webbspel)

  Utveckling av ett webbspel i Flash. Spelet simulerar Lean i samhällsbyggandet och hur man kan skapa mer med mindre i varje led.

  Vinter - sommar 2007

2005 - 2006

 • KMA (Projektadministrationsystem)

  Ett webbaserat administrationssystem för att hantera dokumentation kring byggprojekt. Utvecklat för SPEF.

  Våren - vintern 2006/2007

 • Standardisering: www.tbs-scaff.com

  Standardisering av webbplatsen. Vi tog bort ramar (frameset) och använde XHTML 1.0 Strict och CSS, vilket resulterar i en betydligt mer sökmotorvänlig och tillgänglig webbplats. Dessutom enklare att sköta och uppdatera.

  June 2006

 • ID-kortsverktyg

  Webbaserat verktyg för att skapa och hantera "identifikationskort" som används på byggarbetsplatser. Företagen lägger upp en databas med anställda och fotografier, och kan därefter skapa korten. En central databas gör att man kan kontrollera ett korts giltighet. Har implementerats för branschorganisationerna SPEF och HiB.

  Vintern 2004 och april 2006

 • www.byggbörsen.se

  En upphandlingsplats för hantverkartjänster. Uppdragsgivare lägger upp projekt som hantverkare lägger anbud på.

  Hösten 2004 - våren 2006

 • www.gbgbf.se

  Göteborgs Byggmästareförening driver verksamheter till gagn för byggintressenter, samt förvaltar fonder och fastigheter.

  Vintern 2005/6 (renovering). Grunden lades 2004

 • Utvärdering av Byggarbetsplatsen

  Applikation/verktyg på uppdrag av SBUF.

  Hösten 2005

 • www.haltagningsentreprenorerna.se

  Branschorganisation för Sveriges håltagningsentreprenörer.

  Sommaren 2005

 • www.frogdyk.se

  Dykföretag som utför arbeten runt om i Norden.

  Vår-sommar 2005

 • www.hyrex.org

  Branschorganisation för Sveriges maskinuthyrningsföretag.

  Våren 2005 (renovering). Grunden lades 2000

2004 och äldre

 • www.spef.org

  Branschorganisation för Sveriges putsnings-, murnings- och fasadentreprenörer.

  Hösten 2004 (renovering). Grunden lades 1999

 • www.dib.nu

  Branschorganisation för Sveriges dykentreprenörer.

  Sommaren 2004

 • www.iaarc.org

  Internationell organisation för främjandet av automatisering och robotteknik inom byggbranschen.

  Hösten 2003 (renovering). Grunden lades 2000

 • www.turebergsim.nu

  Simklubb i Sollentuna utanför Stockholm.

  Sommar-höst 2003

 • www.hyrse.se

  Maskinuthyrningsföretag i Kiruna och Gällivare.

  Sommaren 2003

 • www.stenstaden.nu

  Stiftelse som främjar bevarandet av Göteborgs Stenstad.

  Våren 2002

 • www.fasadex.se

  Secialföretag i Malmö som arbetar med putsning och murning.

  Våren 2002

 • www.byggsamverkan.se

  Utvecklar Byggsamordnaren, en programvara för projekthantering inom alla entreprenadgrenar.

  Sommaren 2001

Läs vidare